Categorieën
sociaal-maatschappelijk

Urgentie vanwege corona

De urgentie van een tiny-village m.b.t. de corona-crisis

> De huidige mondiale corona-crisis vraagt op vele vlakken om heroverweging van de inrichting van onze levens en maatschappij. Niet alleen de invulling van ons werk en vrijetijdsbesteding maar ook onze manier van wonen is onder een vergrootglas komen te liggen. We constateren dat begrippen als zelfvoorziening, duurzaamheid, zelfredzaamheid, (sociaal-emotionele, maatschappelijke) veerkracht en ecologische voetdruk van steeds groter wordend belang zijn.

> We zijn ons bewust van de maakbare wereld en onze menselijke kwetsbaarheid t.o.v. de natuur. Opnieuw is daar het verlangen naar, maar met name de noodzaak van kleinschaligheid, gebruik van materiële zaken word herzien, veel mensen ontspullen. De essentie van onze levens word meer en meer zichtbaar aangezien we leven in een sterk veranderende samenleving.

Tiny-village Kleinhuizen (locatie Nieuwegein)

> Er is significant meer vraag naar een overzichtelijke en ecologisch verantwoorde manier van wonen in & met de natuur waarbij gemeenschapsleven en zorg voor elkaar een essentiële rol speelt. Realisatie van een tiny-village (samenkomst van een klein aantal tiny-houses) biedt op verschillende vlakken meerwaarde. Op diverse plekken in Nederland ontstaan steeds meer tiny-villages. Hier word op actieve wijze praktisch vorm gegeven aan de groene transitie op de woningmarkt en inrichting van openbare ruimte. De huidige corona-crisis vraagt om duurzame vernieuwing.

Tiny-village Kleinhuizen (locatie Nieuwegein)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.